Prihvati izazov i prijavi se!

Inter Cars Hrvatska će ponovno sudjelovati u međunarodnom natjecanju najboljih mladih mehaničara Europe - Young Car Mechanic 2023. Više detalja provjerite u nastavku.


Nakon prošlogodišnjeg debitantskog sudjelovanja na Međunarodnom Young Car Mechanic natjecanju, i sjajnom drugom mjestu, Inter Cars Hrvatska će i ove godine imati svog predstavnika na jednom od najjačih natjecanja mladih mehaničara starog kontinenta pod pokroviteljstvom naših partnera. No prije svega, podsjetimo se ukratko kako je to izgledalo prošle godine.

Nakon gotovo 5 mjeseci natjecanja, 10 zemalja, više od 300 škola i 3200 učenika, 10 najboljih natjecatelja Europe krajem lipnja predstavljalo je svoje znanje i umijeće na velikom finalu u Mađarskoj i  natjecalo se za titulu najboljeg mladog mehaničara u Europi.

Svoje utiske i iskustvo s prošlogodišnjeg velikog YCM finala u Mađarskoj, te cjelokupno iskustvo čitavog natjecanja možete pročitati u intervjuu s prošlogodišnjim pobjednikom nacionalnog te viceprvakom međunarodnog natjecanja -Janom Makarunom.

Ove godine natjecanje ponovno započinjemo s dva kruga teorijskih testova, koji će se rješavati na našoj YCM online platformi (Registracija | Young Car Mechanic 2023) i to početkom ožujka i travnja, nakon čega slijedi državno finale s praktičnim zadacima, koje će se krajem svibnja održati u Zagrebu, na kojem će se u dva dana natjecanja natjecati 10 najboljih učenika iz čitave Hrvatske, a najbolji od vas predstavljat će Hrvatsku na Međunarodnom YCM finalu, koje će se krajem lipnja održati u Mađarskoj.
 

Ove godine su za najbolja tri finalista Državnog finala osigurani nagradni fondovi u iznosima od 1.500€ za prvo, 1.000 € za drugo i 500€ za treće mjesto, dok svi ostali finalisti također dobivaju bogate promotivne nagrade naših partnera. Imajte na umu da, bez obzira što se vodimo geslom “brže, jače, više”, svi natjecatelji Young Car Mechanic natjecanja samim sudjelovanjem postaju pobjednici prihvativši odmjeravanje svog znanja sa svojim vršnjacima.  

Natjecanje će se ponovno sastojati od 3 razine natjecanja (Nacionalno), u kojem će učenici u 1. krugu rješavati test od 100 pitanja, dok će se u 2. krug natjecanja kvalificirati 50% učenika s najboljim rezultatima 1. kruga. Nakon drugog kruga slijedi nacionalno finale u Zagrebu 13.-14.. svibnja, koje će se odvijati u prostoru našeg partnera i domaćina, tvrtke AUTOHRVATSKA AUTOMOBILI

 

1.) Nacionalna razina natjecanja:

  1. krug (online-teorijski) - 08. ožujka 2023.
  2. krug (online-teorijski) - 05. travnja 2023.
  3. krug (finale- praktični) - 13.-14. svibnja 2023.

2.) Međunarodna razina natjecanja:

Finale Mađarska - 23.-25. lipnja 2023.

Vrlo je važno da mladi ljudi mogu njegovati svoje strasti i razvijati vještine. Inter Cars to savršeno razumije i podržava mlade stručnjake u njihovom svakodnevnom radu kako bismo učenicima pomogli u razvoju njihove karijere i profesije. Kako će naša industrija izgledati u velikoj mjeri ovisi o tome kako ćemo se brinuti o tim mladim ljudima.

Partneri ovogodišnjeg YCM natjecanja su Bosch, Denso, Continental, Elring, Febi Bilstein, Mann+Hummel, Meyle, Schaeffler, Shell, Varta i ZF Aftermarket, a domaćin Državnog finala je tvrtka Auto Hrvatska Automobili
Svoju registraciju za ovogodišnje YCM natjecanje možeš obaviti na: Registracija | Young Car Mechanic 2023

Prijavi se i pokaži svoje znanje i iskustvo, i možda upravo ti budeš predstavljao Hrvatsku na Međunarodnom finalu u Mađarskoj u lipnju ove godine.