Često postavljena pitanja

Young Car Mechanic je popularno međunarodno natjecanje namijenjeno za područje popravka automobila u našoj regiji. Kako sam naslov kaže, namijenjen je učenicima tehničkih škola. Glavni cilj je povećati svijest mladih o zanimanju automehaničara, dijeliti iskustva i metode učenja te pronaći mlade talente u području mehanike i servisiranja motornih vozila.

U svibnju 2019. već treće međunarodno finale održano je u Poljskoj s predstavnicima iz 7 zemalja u kojima Inter Cars posluje. Međutim, mnoge zemlje sudionice imaju puno više nacionalnog iskustva od tri godine.

Prošle godine bila je to Bugarska, Estonija, Litva, Latvija, Mađarska, Poljska i Ukrajina. Na sljedećem međunarodnom finalu nastupit će timovi iz Slovačke i Hrvatske i potencijalno ostalih balkanskih zemalja, u kojima Inter Cars posluje.

Natjecanje je organizirao Inter Cars od samog početka, najveći i najpouzdaniji dobavljač rezervnih dijelova za osobna i teretna vozila u srednjoj i istočnoj Europi. Za nas je stoga prirodno podupirati stručnjake s tog područja.

Velike stvari se ne događaju same od sebe. Iz tog razloga najveći brendovi iz industrije sudjeluju u stvaranju i organizaciji takvog natjecanja. Među našim stabilnim partnerima nalaze se brendovi ZF-TRW, BOSCH, Schaeffler, Elring. VARTA i Hella također su poduprle međunarodne finale 2019. godine.

Ova prilika javlja se jednom godišnje, a najbolji natrag kući nose vrlo vrijedne nagrade. Hrvatske tehničke škole imaju dobar dugoročni ugled. Naše hrvatske ruke su vrlo vješte. Zašto ne iskoristiti to?

Sigurno će i tvoja škola imati koristi. Svaki natjecatelj ne predstavlja samo sebe, već i svoje učitelje i školu koju pohađaju. Najbolji od najboljih osvaja nagradu u vrijednosti nekoliko desetaka tisuća eura, na međunarodnom natjecanju u Mađarskoj. Na taj način Vaša škola može dobiti određenu opremu ili poboljšati prostor za treninge.

Prije svega, upoznajte se sa svim detaljima o našem natjecanju. Pažljivo pregledajte cijelu našu web stranicu. Obratite posebnu pozornost na pravila. Razgovarajte sa svojim učiteljem i motivirajte svoje kolege iz razreda.

Samo kliknite na prijavu. Prijavi možete pristupiti iz odjeljka pravila ili izravno putem gornjeg izbornika na web stranici. Ako već znate sve, ispunite traženi obrazac. Odatle preuzimamo vaše podatke. Mi ćemo vam reći što činiti, kako ne biste ništa propustili.

To će biti vaš dodatni benefit. Finalist iz Hrvatske putuje u inozemstvo i komunicira s inozemnim kolegama. Tehničkim poslovima upravljaju predstavnici međunarodnih brandova. Komunicirat će verbalno, gestikuliranjem, ali i na engleskom jeziku.

Organizatori natjecanja

Međunarodni partneri

Lokalni partneri

Facebook Instagram Youtube