Viktor Vugrinčić je pobjednik YCM-a za 2024.!

Sve ono o čemu smo pričali i što se događalo posljednjih nekoliko mjeseci finaliziralo se 23. i 24. ožujka u Zagrebu. Na 3. po redu nacionalnom hrvatskom finalu Young Car Mechanic pobijedio je Viktor Vugrinčić iz Elektrostrojarske škole Zagreb (ESOS) te time osigurao sa svojim mentorom odlazak na veliko međunarodno finale u Litvi krajem lipnja.


Od ukupno 11 praktičnih zadataka partnera natjecanja bilo je lakših, a bilo je i težih gdje finalistima nije bilo dovoljno ukupno raspoloživih 45 minuta za potpuni završetak. Ipak, bodovi su se skupljali i sve je na kraju pokazalo kako je Viktor uz postignutih 492 boda isto tako i najbolji što se tiče vremena. Vrijeme provedeno rješavajući je faktor koji odlučuje ako kojim slučajem natjecatelji imaju isti broj bodova, no, na YCM-u je usmjerenost na usvajanju novih znanja i vještina pri čemu suci na zadacima imaju višestruku ulogu. 

Zanimljivo, 2. i 3. mjesto pripalo je učenicima iz ESOS-a, odnosno, Karlu Kroli te Hrvoju Kirši čime je nastavljena dominacija ove škole na YCM natjecanju. Također, mentor ovogodišnjeg pobjednika, Vanja Marendić, bio je mentor i Leonu Dumiću, prošlogodišnjem pobjedniku nacionalnog finala. Što se tiče ostalih natjecanja, na sredini konačne tablice stvorila se velika gužva jer se čak 5 učenika nalazilo u rasponu od 13 bodova. Prateći rezultate kroz tijek natjecanja, naš organizacijski tim potvrdio je kako su se pozicije natjecatelja mijenjale iz zadatka u zadatak te se pobjednik nije znao do samoga kraja. 

Vjerujemo da su natjecatelji, u sklopu natjecateljskog dijela uspjeli usvojiti nova znanja, vještine i vidike te bar na neki način kroz svoje srednjoškolsko obrazovanje nastupati na "velikoj sceni". Svakako, bilo je prilike i za razmjenu iskustava i druženje s ostalim natjecateljima kao i svim ostalim sudionicima natjecanja, od sudaca do organizatora. Podsjetimo, naši partneri osigurali su bogate i vrijedne nagrade i poklone za sve naše natjecatelje i njihove mentore, od odjeće i gadgeta  pa sve do alata. Isto tako, za prve tri škole osigurana su financijske nagrade koja će im sigurno dobro doći u nabavi opreme i alata u svakodnevnoj praktičnoj nastavi. Naposljetku, Inter Cars i organizacijski tim YCM-a je iznimno zadovoljan s proteklim natjecanjem, sve je prošlo u najboljem redu te se nadamo kako će Viktor postići odličan rezultat na međunarodnom finalu. 

Da je YCM više od samog natjecanja u nekoliko navrata naglasio je i Armands Umbraško, voditelj YCM projekta u Inter Carsu. Na ovogodišnjem izdanju finala imali smo posebnu priliku ugostiti našeg kolegu iz Litve koji je inače i započeo YCM priču 2017. godine. Iz njegovih dojmova zaključili smo kako se u Hrvatskoj nacionalno finale organizira na visokoj razini te da nije isključeno da jedno od narednih međunarodnih finala bude organizirano u Lijepoj našoj.

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo  partnerima natjecanja što su i ove godine bili uz nas: ZF, Bosch, Schaeffler, Meyle, Shell, Febi, Continental, Erling, Filtron, Varta, Valeo, NRF,Milwaukee, Delphi i Moto Remo. Na lokalnoj razini, drago nam je da smo i 3. godinu za redom organizirali natjecanje u prostorima servisnog centra kompanije Auto Hrvatska Automobili te koja nam je bila na raspolaganju za bilo kakve potrebe. Viktoru držimo palčeve u pripremi i u samom velikom finalu a sve ostale pozivamo da prate sve novosti vezane za Yong Car Mechanic natjecanje!


FOTO GALERIJA YCM HR FINALA 2024.