Rezultati prvog kruga YCM-a 2024

U srijedu, 31. siječnja, održan je prvi krug Young Car Mechanic natjecanja za 2024. pri čemu je od 313 prijavljenih učenika online ispitu od 100 pitanja pristupilo njih 260. Rezultate donosimo u nastavku članka.


100 pitanja uz raspolaganje vremenskog okvira od 100 minuta bili su na “repertoaru” prvog kruga YCM natjecanja kroz online test. Naposljetku, online testu pristupilo je 260 učenika te se stoga u drugi krug kvalificiralo njih 130 iz čak 35 srednjih škola iz Hrvatske.

Na sljedećoj poveznici nalaze se svi natjecatelji koji su se plasirali u 2. krug natjecanja: YOUNG CAR MECHANIC 2024 - REZULTATI 1. KRUGA.

Iz rezultata možemo istaknuti Tehničku školu Požega čiji su učenici ostvarili prva 3 mjesta te Srednju školu Čazma koja također ima 3 učenika u TOP10. Svakako, ovo je hvalevrijedna statistika, no, drugi krug očekuje nas 28. veljače gdje će se 130 učenika boriti za ulazak u veliko nacionalno finale. 

Evo nekoliko fotografija 1. kruga iz škola:

Tehnička škola Daruvar
Strukovna škola Vice Vlatkovića Zadar
Obrtnička i tehnička škola Ogulin



Drugi krug također se održava putem online testa, ali uz 50 teorijskih pitanja bit će i 50 minuta na raspolaganju za rješavanje testa. Vjerujemo kako će ostatak natjecanja biti veoma zanimljiv jer tek kada oni najbolji u finalu prime alat u ruke, tada će početi pravi spektakl!

Čestitamo na plasmanu u drugi krug te vas očekujemo 28.2. u sljedećoj fazi natjecanja!