Najavljujemo Young Car Mechanic 2024

Ove godine natjecanje u Hrvatskoj počinje nešto ranije nego inače, ali uzbuđenja sigurno neće nedostajati. YCM je i ove godine osigurao vrijedne nagrade za sve finaliste a pobjednik natjecanja sa svojim mentorom putuje na veliko međunarodno finale u Litvu.


Stigli smo do 3. izdanja Young Car Mechanic natjecanja u Hrvatskoj. Nakon prva dva izdanja pozitivnih iskustava i reakcija od strane natjecatelja, škola i partnera i ovaj put je letvica visoko podignuta u organizacijskom smislu.
Tome i ne čudi interes pri čemu se ove godine na natjecanje prijavilo čak 313 učenika završne godine iz 41 strukovne škole u Hrvatskoj.

 

Svi prijavljeni imat će priliku provjeriti svoje znanje u 1. krugu natjecanja koje će se održati 31. siječnja u obliku online testa od 100 pitanja. Naposljetku, 50 % najboljih prema rezultatima u 1. krugu kvalificiraju se u daljnji tijek natjecanja. 

2. krug natjecanja na rasporedu je 28. veljače pri čemu natjecatelji tražiti svoje mjesto u finalu, opet kroz online test, ali ovaj put s 50 pitanja.

 

Kao šećer na kraju, nacionalno finale očekuje nas u Zagrebu 23. i 24 ožujka gdje će najmanje 8 najboljih učenika iz 2. kruga boriti za titulu najboljeg hrvatskog mladog mehaničara. Samo finale je potpuno drugačije koncipirano nego prva dva kruga, odnosno, u finalu natjecatelje očekuju praktični zadaci naših sponzora. Rezultati i proglašenje pobjednika očekuje sve prisutne na kraju drugog dana finala na gala večeri.

Vjerujemo da će ovo biti još jedno YCM natjecanje za pamćenje te da će pobijediti najbolji koji će dobiti priliku predstavljati nas na velikom međunarodnom finalu u Litvi od 17. do 21. lipnja.

Pratite našu web stranicu te društvene mreže kako bi bili u toku s najnovijim informacijama Young Car Mechanic natjecanja!