Donosimo vam finaliste Young Car Mechanic 2023 natjecanja!

Završen je drugi krug Young Car Mechanic 2023 natejcanja, čije rezultate možete provjeriti u nastavku teksta. Podsjećamo da su svi rezultati poslani mentorima natjecatelja po završetku natjecanja, te da svi mentori imaju pristup rezultatima svojih učenika.


Kako je izgledao drugi krug natjecanja?

U drugom krugu natjecalo se ukupno 105 najbolje plasiranih učenika iz prvog kruga natjecanja, iz ukupno 42 srednje strukovne škole diljem Hrvatske. Testiranje se također održavalo na našoj Young Car Mechanic platformi, pri čemu su natjecatelji pred sobom imali 50 teorijskih pitanja, za čije rješavanje su imali 50 minuta na raspolaganju.

Rezultati drugog kruga natjecanja

Od 105 učenika koji su se natjecali u drugom krugu, 11 najboljih učenika plasiralo se u Državno finale natjecanja u Zagrebu.

Kompletnu listu s rezultatima možete provjeriti na poveznici: YCM rezultati 2. kruga.

Posebna zahvala ide i nastavnicima-koordinatorima bez kojih se ovo natjecanje ne bi moglo održati.

Napominjemo kako će se Državno finale natjecanja održati 13.-14 svibnja u prostoru partnera natjecanja Auto Hrvatske

Za razliku od dosadašnjih teorijskih faza natjecanja, Državno finale zasnivat se na praktičnom dijelu rješavanja zadataka gdje će najboljih 11 natjecatelja rješavati zadatke nekih od najpoznatijih svjetskih proizvođača autodijelova i dodatne opreme kao što su: Bosch, ZF, Schaeffler, Febi, Meyle, Continental, Mann-Filter, Shell Helix, Elring, Varta i Denso.

Još jednom čestitamo svim natjecateljima i finalistima koji su iskušali svoje znanje i vještine na ovogodišnjem natjecanju najboljih mladih mehaničara u Hrvatskoj.